Хуманитарни базар за лечење Ивана Васића из Грачанице

Хуманитарни базар у организацији групе жена из Грачанице и околине одржава се данас, а новац прикупљен од продаје домаћих колача и рукотворина биће уплаћен на име Ивана Васића за потребе операције очију у Русији.

Драгана Маринковић из Грачанице, како каже, први пут се нашла у улози организатора хуманитарног базара.

„До сада сам учествовала у бројним хуманитарним акцијама али сада сам први пут овде у улози организатора. Драго ми је да су се све жене које се баве неким креативним занимањем одазвале тако да можете и да видите на неколико штандова смо изложили, слаткише, сланише, рукотворине, украсне корпице и предмете, цвеће“, испричала је Драгана.

Укупно 12 жена одазвало се акцији. Посетиоци су могли да купе било какав предмете домаће радиности, слатке колаче, торте, домаће кифлице , цветне аранжмане и украсне плетене корпице.

„На данашњем  Базару учествују Радионица „АС“ из Кусца, Слатки колачи „Драгана“, Слатки колачи, корпице и цветићи „Ана“, Радионица кифлица и торти „Александра Ракић“ и „Александра Јосифовић“, цвећара „Орхидеја“, Медењаци: Милице Перић и Соње Стојановић, декоративни рад и наруквице Лапе Село, као и козметика „Лапље Село“, нагласила је Маринковићева.

Иван Васић из Грачанице је изгубио је 90% вида пошто је испио неколико чашица ракије сумњивог порекла. Лекари се надају да ће моћи поново да прогледа након више интервенција на очима које се раде у Русији. Иван је синоћ стигао кући после првог оперативног захвата а лекари кажу да ће бити потребно више операција. Једна оперативна интервенција на оку кошта 5.500 евра и зато су се људи добре воље удружили да помогну болесном суграђанину.

Драга Маринковић каже да продаја добро иде да људи долазе купују производе и да убацују у новац у постављену кутију.

„Уколико буде неопходно размишљали смо о томе и да акцију омасовимо и организујемо у другим срединама, како бисмо прикупили довољно новца за лечење наше суграђанина“ нагласила је Маринковићева.   

Поред данашње акције у Грачаници се сутра организује још један хуманитарни базар који има за циљ да прикупи новац за лечење дечака Вуксана из Штрпца и Ивоне из Кузмина код Косова Поља која се већ дужи низ година налази у стању будне коме.

И. Миљковић

Повезани чланци

Back to top button