Хуманитарни базар за лечење Маје Цветковић

Хуманитарни базар на коме је прикупљан новац за лечење двогодишње Маје Цветковић из Кметовца код Косовске Каменице одржан је у Грачаници.

Група жена волонтера у сарадњи са Светом балона из Грачанице и МС фото студиом из Кусца организовала је акцију прикупљања новчаних средстава. Деца су могла да се сликају са Деда Мразом а куповином сувенира, слатих и сланих пецива, старих књига и осталих рукотворина свако од грађана је на симболичан начин помогао Мајином лечењу,

Александра Милић Ћирковић је једна од покретача ове хуманитарне акције.

„Родитељи малене Маје нису у могућности да сами финансирају трошкове њених терапија и хране коју она користи, зато смо се ми и данас организовали. Ја се искрено надам да ћемо Мајиним родитељима у многоме помоћи у пружању помоћи“, рекла је Александра.

Двогодишња Маја Цветковић болује од спиналне мишићне атрофије и тренутно се лечи у кућним условима. Годину и по дана девојчица је на механичкој вентилацији јер њена плућа могу једино тако да функционишу.

Група женских волонтера, уз учешће овдашњих удружења у невладиних организација, организовала је пре пар месеци још један хуманитарни базар за прикупљање новца за лечење малог Вуксана из Штрпца.

Како је Милић Ћирковић навела, за сада је прикупљено осам милиона динара, док је за лечење дечака у Америци неопходно 2, 4 милиона долара.

„Ми свеједно настављамо са прикупљањем новца и нећемо одустати“, рекла је.

И.М.

Повезани чланци

Повезано
Close
Back to top button