IN MEMORIAM: др Соња Ракочевић

Педијатар Соња Ракочевић преминула је јутрос од последица ковида-19 у Клиничко-болничком центру „Др Драгиша Мишовић“ у Београду, јавља РТВ КИМ.

Ракочевићева је на Божићно јутро, око 9 часова, после једномесечне борбе изгубила битку са болешћу. У време пандемије посебно се ангажована у борби против коронавируса при чему се и сама разболела.

Соња (Јевтић) Ракочевић рођена је 31.07.1973. године у Косовској Каменици где је завршила основну, док је медицинску школу завршила у Лесковцу.

Медицински факултет је завршила у Приштини, педијатријску специјализацију на Универзитетској дечјој клиници у Тиршовој. Радила је у Општој болници у Сремској Митровици, Дому здравља Грачаница, а потом и у Клиничко-болничком центру Приштина, на одељењу педијатрије у Лапљем Селу.

Др Соња Ракочевић се специјализовала на италијанској клиници IRC Policlinico San Donato. Заједно са италијанском лекарском организацијом „Пријатељи Дечана“ (Amici di Decani) помагала да деца са Косова и Метохије одлазе на лечење у Италију. Живела је у Грачаници са супругом Живојином и децом Симонидом и Димитријем.

Време и место сахране др Ракочевић биће накнадно објављени.

(извор РТВ КИМ)

Повезани чланци

Back to top button