Једнократна новачана помоћ од 10 000 динара за раднике предшколских установа на КиМ

Запослени у Предшколским установама на Косову и Метохију добиће до краја овог или почетком наредног месеца једнократну новчану помоћ у висини од 10.000 динара, рекла је данас у Грачаници председница Самосталних синдиката предшколског васпитања и образовања Србије Босиљка Јовановић.   

Делегација Самосталног синдиката предшколског образовања и васпитања Србије налазе се у тродневној посети Косову и Метохији са задатком да упознају запослене у предшколским установама на КиМ о закључку Влада Србије на основу кога запосленима у предшколским установама следује помоћ у висини од 10 хиљада динара.

Јовановићева наглашава да су у предшкослим установама на севери Косова већ у припреми спискови запослених за једнократну помоћ.

„Надамо се да ће се у току данашњег дана или сутра то одрадити и са југом Косова и Метохије. Помоћ ће значити зато што је овде како смо видели поред љубави према овом послу потребно и додатног залагања уколико се жели из срца да се остане на овим подручјима и да се овде живи“, рекла је Јовановићева за Ризницу.

Делегација Самосталног синдиката предшколског образовања и васпитања Србије сутра ће посетити Лепосавић и обићи предшколске установе у тој општини на крајњем северу Косова.

И.Миљковић

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button