Јевтић и Гунер Бигемарк о владавини права и закона

Косовски министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић и шеф Мисије ЕУ за владавину права и закона на Косову Ларс Гунер Вигемарк сложили су се да је владавина права и закона основ напретка сваког друштва те да се зато треба залагати за што боље поштовање и примену истих јер је она централни елемент реформских процеса.

Како је саопштено из Министарства за заједнице и повратак, Јевтић је изнео мишљење да је затварање случајева злочина, који су се након 1999. године десили у миру, имало веома негативан утицај на правду и поверење. Истакао је да очекује да у овим случајевима правда буде задовољена.

На састанку је било речи о важности пропорционалног учешћа невећинских заједница у јавним институцијама и њихово активно укључивање у решавању кључних питања на Косову.

Ларс-Гунар Вигемарк је позицију шефа ЕУЛЕКС мисије преузео јануара месецу ове године. Данашњи састанак министра Јевтића са њим је први званични састанак. Током сусрета је договорена координација око важних питања на којима ЕУЛЕКС може да својим учешћем да допринос.

Повезани чланци

Back to top button