Јевтић тражи укидање наплате за аутомобиле грађана Општине Штрпце који улазе у Национални парк

Председник општине Штрпце Далибор Јевтић упутио је допис министру за животну средину Љибурну Аљиу и директору Националног парка „Шар планина“ Бајраму Кафеџолију у коме захтева да се локалном становништву у делу Националног парка на Брезовици укине наплата уласка аутомобилима. 

„Без потребе да детаљније образлажем овај захтев указаћу само на чињеницу да никада раније није била пракса да се за аутомобиле којим управљају локални становници наплаћује улаз у Национални парк Шар планина на Брезовици.

Додатно, како би обезбедили да локално становништво буде изузето из овог процеса наплате, Општине Штрпце је спремна да издаје потврде за возила у координацији са Центром за регистрацију моторних возила“, наведено је у захтеву директору Националног парка и министру за животну средину.

Јевтић је у допису поменуо и питање фискализације наплате улаза у Национални парк. Он подсећа да се велики број грађана на различите начине жалио да не добија фискални купон при наплати уласка у НП Шар планина на Брезовици.

„Ово је озбиљно питање које захтева хитно решавање“, нагласио је Јевтић изразивши наду да ће захтев бити размотрен те да ће одговор бити позитиван.

Повезани чланци

Back to top button