Јевтић: Уколико Приштина не промени став и Срби јужно од Ибра треба да напусте институције

Потпредседник Српске листе и актуелни градоначелник Штрпца Далибор Јевтић каже да је тренутна ситуација на Косову гора у односу на период када су Срби најавили излазак из косовских инситуција, што је како је у оценио, резултат неодговорне политике владе Косова.

У Интервјуу за Евроњуз Србија Јевтић додаје да би, уколико не дође до промене става Приштине и настави се институционално насиље над Србима, и они јужно од Ибра требало да изађу из приштинских институција.

Говорећи о условима под којима би се Срби вратили у приштинске институције, Јевтић понавља да Срби не желе да буду у њима само ради наводне мултиетичности, и да желе да разговарају о превазилажењу постојеће ситуације уколико актуелна влада повуче одређене одлуке. 

“Одговор на питање да ли ће се и када ће се, и кад би се Срби хипотетички вратили пре свега на северу Косова и Метохије у институције, је дат – оног тренутка када се промени одлука, и одложи та одлука око пререгистрације аутомобила, и када се конкретно крене у формирање ЗСО”, наводи Јевтић.

Осврћући се на најаву Аљбина Куртија да се спорне одлуке неће мењати, Јевтић наводи да је тим својим ставом још једном показао сву своју тврдоглавост и инсистирање на погрешној политици. То, додаје, показује, да и он сам није спреман ни за какве компромисе.

(Извор: Евроњуз Србија)

Повезани чланци

Back to top button