Јевтић – Зиаде: Имплеметнација договора пут за повратак Срба у институције и повратак поверења у њих

Председник општине Штрпце Далибор Јевтић разговарао је данас са шефицом мисије УНМИК-а на Косову и Метохији Каролином Зиаде којој је предочио на који начин и како преговори Београда и Приштине  утичу на живот и безбедност грађана у сиринћкој жупи.

Централне инстиуције у Приштини се понашају непрмерено према локалној власти због чега грађани општине Штрце губе поверење у њих рекао је Јевитић.

„Оно што је преко потребно свима нама јесте повратак поверења у институције, и то је конкретна ствар која утиче на животе наших грађана. Непримерено понашање и опхођење институција централне власти према институцијама локалне власти, на различитим, неуобичајеним начинима и процедурама, доводи до губитка поверења грађана у исте“, појаснио је Јевтић.

Јевтић је Зијаде упознао са свим проблемима током протеклог  периода, почевши од хапшења бившег градоначелника Штрпца и радника општине, затварања Привременог органа за општину Штрпце и подизање оптужница против радника, полицијских акција током којих су на основу неоснованих оптужби ухапшењни грађани.

Имплементација постигнутих договора је најважнија и од ње зависи повратак Срба у институције али и повратак поверења у исте, закључио је Јевтић.  

Повезани чланци

Back to top button