Кад оловка пише срцем: Јовани Пешић друга награда на међународном конкурсу за калиграфију

Јована Пешић, ученица четвртог разреда Гимназије у Косовској Каменици, освојила је друго место на међународном конкурсу калиграфије „Да здравствует наука!“ ( „Да живи наука“) који се недавно одржао у организацији Руског центра у Милану.

Јована је одличан ученик, активна је у школи и ваннаставним активностима, обожава музику, а калиграфију доживљава као опуштање после напорног дана.  

„Калиграфијом сам почела недавно да се бавим и то у слободно време. Доживљавам је као вежбу за опуштање после напорног дана. Имам потпуну слободу у писању слободном руком, а притом свако слово које напишем има своју душу“, открива Јована у разговору за портал Ризница.

Међународни конкурс калиграфије у организацији Руског центра у Милану окупило је ове године више од 300 учесника из Енглеске, Вијетнама, Казахстана, Италије, Летоније, Литваније, Уједињених Арапских Емирата, Србије, Таџикистана, Узбекистана, Чешке Републике и из различитих делова Русије. Млада девојка из Косовске Каменице се у овако јакој конкуренцији изборила за друго место.

„Пресрећна са, што се мој рад, међу гомилом других, допао члановима жирија и освојила ову награду“, прича ученица.

Воли музику, привлачи је све што је лепо и има везе са уметношћу али јој је и математика јача страна. Будући да је била део школског тима ангажованог у истраживачкој станици „Петница“  Јована се још увек двоуми да ли ће њен будући избор бити студије математике или музике.  

Тврди да имамо најлепше писмо и да би краснопис или лепо писање требало вратити у школе.

И.М.

Повезани чланци

Повезано
Close
Back to top button