Кадријај: Према Србији реципроцитет у свим областима

Алијанса за будућност Косова (ААК) сугерише Влади да према Србији наметне мере реципроцитета у свим областима. У странци Рамуша Харадинаја кажу да је одлука о реципроцитету регистарских таблица за српска возила добродошла али да није требала да буде донета до одржавања локалних избора.

Оцењује се да је одлука можда донета намерно како би се зауставио процес дијалога између Косова и Србије. Потпредседница ААК -а, Тиме Кадријај забринута је због напете ситуације на северу.

У изјави за Косовапрес истиче да је одлуком о реципроцитету за регистарске таблице Албанцима из Прешева и Бујановца учињена неправда, јер су они, како је устврдила, на тај начин дупло кажњени.

„Пошто господин Курти има апсолутну већину у Скупштини онда треба да успостави мере реципроцитета у свим сферама. Недавно је успоставио реципроцитет са регистарским таблицама, али је раније уклонио реципроцитет за цигле и грађевински материјал што наноси штету косовској економији. Ако треба успоставити реципроцитет нека се у целости успостави и примени у свим областима, баш као што се према Косову поступа при путовању у Србију, тако би требало поступати и према онима који путују на Косово.

Кадријај је рекла је да одлука о реципроцитету има изборну позадину и не искључује могућност да је она могла бити намерна како би се прекинуо процес дијалога у Бриселу. Одлагање дијалога иде на штету Косова оценила је она.

(извор: Косовапрес)

Повезани чланци

Back to top button