Канцеларија на КиМ: Курти уз помоћ полиције насилно припрема терен за одржавање својих избора

Канцеларија за Косово и Метохију саопштава да је Аљбин Курти данас на север Косова и Метохије послао полицију са дугим цевима у просторије општине Зубин Поток како би насилно покушао да припреми терен за одржавање својих нелегалних избора.

“Реч је о најбруталнијој демонстрацији силе и изазивању нових тензија и провокација од стране Приштине која насиљем и једностраним мерама покушава да спроведе своје нелегалне, противправне и једностране мере и изазове нову дестабилизацију прилика на терену“, наводи се у саопшењу и додаје да читаву акцију док се у Тирани одржава самит ЕУ- Западни Балкан,темпирао и режирао Аљбина Курти као и што је током самита у Берлину позвао на рушење Бриселског споразума и хапшење Ненада Ђурића.

„Овако изгледа такозвана демократија и владавина права Аљбина Куртија – док забрањује Србима да учествују на изборима и референдуму, истовремено дугим цевима, пушкама и насиљем покушава да споведе своје изборе на северу покрајине. Очигледа је Куртијева намера да насиљем и оружјем преотме четири српске општине на северу Косова и Метохије и у њима на нелегалним и нелегитимним изборима инсталира албанске представнике“, прецизира се у саопштењу.

Канцеларија за КиМ позива Србе са севера да остану мирни и не наседају на провокације чији је једини циљ изазивање сукоба и кризе на северу Косова и Метохије, јер све што наш народ жели јесте поштовање права и споразума, права на останак и опстанак на својим вековним огњиштима.

 
 
 
 

Повезани чланци

Back to top button