Канцеларија за КиМ: Ако Курти не жели, формирање ЗСО омогућиће неко други

Аљбин Курти из дана у дан потврђује да је он лично највећа претња стабилности региона и највећа препрека напретку у процесу нормализације односа Београда и Приштине, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

Додаје се да је тврдоглави отпор формирању Заједнице српских општина, као и стално смишљање изговора за неделовање по том питању, потврда Куртијевог неизлечивог антисрпског шовинизма.

„Куртијеве лекције о самопроглашеном „Косову“ као грађанском друштву врхунски су безобразлук, зато што је његов програмски циљ евидентно стварање моноетничке средине на читавој територији јужне српске покрајине Косова и Метохије, и у то се свакодневно уверавамо сведочећи о зулуму који чини над српским народом од тренутка доласка на чело привремених институција самоуправе“, наводи се у саопштењу.

Подсећа се дас Заједница српских општина мора да буде формирана у складу са договорима постигнутим у оквиру бриселског дијалога Београда и Приштине, а ако то Курти не жели да омогући омогућиће неко други.

„Ни српски народ на Косову и Метохији, нити држава Србија неће одустати од овог захтева, јер успостављање Заједнице српских општина није обично политичко питање, већ је то услов физичког опстанка Срба у јужној покрајини“, закључује се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Повезани чланци

Back to top button