Канцеларија за КиМ: Куће српских повратника поново на мети пљачкаша

Талас насиља на српске повратничке породице на КиМ се наставља. Најновији инцидент догодио се јуче када су опљачкане куће повратника Маринка Благојевића и Томислава Радивојевића у селу Љубожда, у општини Исток.

Пре само неколико дана, током божићних празника у овом малом селу обијене су још две куће Жарка Зарића и Радомира Ристића, а на мети напада од почетка ове године нашао се и дом Миодрага Костића из Племетине.

Канцеларија за Косово и Метохију саопштава да учестали напади на српски народ који само жели да живи у својим домовима, посебно на повратнике који су најосетљивија категорија становништва, више је него јасна порука албанских екстремиста да они не желе да граде миран суживот и да чине све да Србе заплаше и протерају.

„Нажалост, ни политичари у Приштини не показују добру вољу да се инциденти санкционишу, напротив, у својим изјавама таргетирају Србе и тако генеришу насиље на терену, а сваки потез који чине служи да живот и опстанак Срба на КиМ буде немогућ“, наводи се у саопштењу.

Канцеларија за Косово и Метохију указује представницима међународних организација, које делују на простору КиМ, на угроженост српске заједнице на простору покрајине, посебно на тежак положај повратника и наставићемо све интензивније да се залаже за трајни мир и безбедан живот српског народа на КиМ.

Повезани чланци

Back to top button