Канцеларија за КиМ: Курти наставља да црта мете на чело Србима

Канцеларија за Косово и Метохију саопштава да најновији списак за хапшење највиђенијих Срба на ком се налазе и најближи чланови породице Вучић, а који је по директном Куртијевом налогу објавио посланик Самоопредељења Арменд Муја застрашујуће је цртање мете на чело брату и сину председника Србије.

„Курти само још малолетног сина председника Вучића Вукана није прогласио криминалцем и ставио га на своју листу за одстрел“, наводи се у саопштењу.

Канцеларија за КиМ подсећа да је ово још један доказ да постоје листе за прогон Срба које се праве у Приштини.

„Очигледно је да Курти једино зна за хапшења и убиства Срба као своје методе деловања. Ово је директно угрожавање безбедности, како породице Вучић, председниковог брата и сина, тако и нашег народа у покрајини, јер им се оваквим списковима директно ставља мета на чело.

Да ли су они заправо те жртве о којима је пре неки дан говорио Курти и хоће ли, као што неће, реаговати неко из међународне заједнице?

Јасно је због чега се дан након величанственог скупа српског народа у Рудару објављују овакви спискови и листе за прогон. На овај начин види се вишеструка нервоза Владе у Приштини због немогућности да се другачије супротстави српском јединству и мирном, демократском, ненасилном отпору на барикадама, а скуп је подржао и сам председник“, наглашено је у саопштењу.

Додаје се да званични Београд све време упозорава на постоје Куртијеве листе неподобних Срба, иако његови поједини функционери то покушавају невешто да демантују.

„Нека се не играју српским главама, јер ће за сваку Курти бити директно одговоран!“, закључује се у саопштењу.

Повезани чланци

Back to top button