Канцеларија за КиМ: Курти се служи неодрживим теоријама завере и измишљеним претњама како би појачао репресију над Србима

Канцеларија за КиМ саопштава да је Аљбин Курти бруталном кампањом лажи и дезинформација почео да припрема терен за нови терор и прогон српског народа на северу Косова и Метохије.

Наводи да је сада јасно да ће наставити да се служи неодрживим теоријама завере и измишљеним претњама, како би у предстојећем периоду још више појачао репресију над Србима.

„Окупатори су увек у историји настојали да се представе као заштитници поробљених, међутим, Куртијева тактика „окупирам те за твоје добро“ неће проћи код српског народа на Косову и Метохији, који је одавно прозрео намере Приштине и на својој кожи свакодневно осећа последице Куртијевог терора. Искључиви извор свих проблема на Косову и Метохији јесу Курти и његова злочиначка параполиција која сеје терор и страх међу мирним српским народом на северу покрајине“, наводи се у саопштењу.

Канцеларија подсећа да једини пут ка изградњи мира и спуштању тензија води преко неопходне деескалације коју Приштина мора да спроведе и без одлагања повуче своје полицијске фаланге са севера покрајине, престане са свакодневним хапшењима невиних Срба и сваког другог угњетавања.

„Курти својевољно неће пристати на било какво повлачење, јер његов циљ нису ни дијалог ни нормализација, већ суштинска промена ситуације на терену, кроз перфидно етничко чишћење, под маском бриге о безбедности на северу Косова и Метохије“, наглашава се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију и додаје да је зато је неопходно да утицајни међународни чиниоци на Косову и Метохији погледају реалности у очи, и зауставе Куртијев пројекат.

Повезани чланци

Back to top button