Канцеларија за КиМ: Куртијеви ескадрони лаки на обарачу кад год се нађу у српским срединама

Канцеларија за Косово и Метохију је саопштила да је Куртијева полиција данашњом акцијом у густо насељеном делу Kосовске Митровице поново демонстрирала прекомерну употребу силе на северу Kосова и Метохије са јединим циљем застрашивања и спровођењем терора над српским народом.

„Чињеница је да су Kуртијеви ескадрони лаки на обарачу кад год се нађу у српским срединама, па су данас испалили више рафала који су завршили по кућама српских домаћина, зградама и прозорима. Тек пуком срећом није било повређених или страдалих у овој акцији приштинске полиције, у сред бела дана и то када је на улици, викендом, већи број мештана, што је унело огромно узнемирење код српског народа који је небројено пута страдао управо од стране Kуртијевих полицајаца“, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Оцењује се да је у питању смишљена провокација која уносеи додатни немир и подиже тензије на северу KиМ, чега морају да буду свесни и међународни представници.

„Никаква акција под плаштом обрачуна с криминалом не сме бити повод за додатну ескалацију на терену и обрачун са српским народом“, закључује се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Повезани чланци

Back to top button