Канцеларија за КиМ: Куртијеви људи упали у четири зграде у Лешку и Сочаници, претили исељавањем

У четири српске стамбене зграде у Лешку и Сочаници, у којима живе мајке са малом децом, социјално угрожени, пензионери, упала је група особа предвођена Куртијевим емисаром, тзв. замеником министра Радоицом Радомировићем и запретили им насилним исељавањем, те да ће, уколико то не учине, имати проблем с полицијом, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Како је саопштено, реч је о зградама које су грађене средствима Владе Републике Србије, преко Канцеларије за КиМ и локалне самоуправе, и никакве везе са Приштином немају, нити Приштина има право да њима располаже.

„Нема сумње да је реч о наставку терора Приштине који диригује Аљбин Курти, који жели да запоседне српске објекте на северу и протера Србе са њихових вековних огњишта“, наведено је у саопштењу.

Како је наглашено, становници ових зграда који поседују решења о становању узнемирени су оваквим поступањем Куртијевих емисара, и нема сумње да би сваки покушај њиховог исељавања довео до нових тензија и кризе на северу КиМ и ескалације ситуације, што Београд и Срби никако не желе, али у Приштини свакодневно сањају.

Истиче се да је иста ова група Куртијевих бандита синоћ упала и у неусељену зграду у Лепосавићу, такође грађену средствима Канцеларије за КиМ, где су заменили браве и преотели имовину.

О овим неовлашћеним упадима у посед одмах смо обавестили и међународне представнике и посредника у дијалогу Мирослава Лајчака, навела је Канцеларија за КиМ.

„Српски народ на северу КиМ само жели да живи у миру на свом кућном прагу са комшијама Албанцима, али је очигледно да Приштини такав сценарио не одговара због чега свакодневно повлачи потезе који нису у духу деескалације“, наглашено је у саопштењу.

Повезани чланци

Back to top button