Канцеларија за КиМ: Куртију сметају Срби било да оно живе у Митровици или Бања Луци

Канцеларија за КиМ саопштава да се Аљбин Курти отворено придружио нападима српске опозиције на председника Александра Вучића. Додаје се да чак ни Куртијева пуна подршка Ђиласовој изборној листи није помогла да се превари народ, „јер су Срби од Косова и Метохије до Војводине добро прозрели ову антисрпску осовину“.

„Курти је оптужујући Александра Вучића и Београд за непостојеће неправилности на изборима, стао раме уз раме са оним делом српске опозиције који председника Србије данима неосновано и без икаквих доказа напада, користећи идентични наратив и у Београду и у Приштини“, наведено је у саопштењу.

Додаје се да је свима јасно да Приштини и Куртију сметају Срби, ма где они живели, да ли у Митровици или Бања Луци, исто као Ђиласу који би да укине Србе из Републике Српске.

“Само су се и једни и други заиграли и никакви удружени напади неће помоћи да сруше легитимно изабрану власт на изборима. То што Курти на све могуће начине покушава да на власти на северу Косова и Метохије сачува своје окупационе гаулајтере са 3,5 одсто гласова, никада неће бити модел по коме ће се спроводити изборна воља у централној Србији и Београду јер су демократске тековине и воља народа за нас светиња. Као што нећемо дозволити да се ико изругује нашем народу и обесмишљава права Срба која су испреговарана пре више од 10 година Бриселским споразумом у оквиру формирања Заједнице српских општина, а која су потврђена и Споразумом о општим принципима ЗСО из 2015. године. Члан 21 овог документа јасно каже да се договор о Статуту ЗСО мора постићи искључиво у дијалогу. Све ово не треба никога да чуди када је добро познато да је Аљбин Курти од стране лидера српске опозиције проглашаван за „интелектуалца“ и „фактор стабилности“, који данас уместо да формира Заједницу српских општина подругљиво и цинично поручује европском посреднику у дијалогу да ће са Ненадом Рашићем да пише нови Статут ЗСО, вероватно по угледу на удружење џивџана које предлаже његов лажни министар заједно са својом саветницом Радом Трајковић, главном Ђиласовом подршком на Косову и Метохији. Сада је јасно као дан да је забраном Србима да гласају на простору КиМ, Курти директно желео да се умеша у изборни процес и помогне српској опозицији, али им је српски народ послао јасну поруку коме верује“ наглашава се у сааопштењу.

Повезани чланци

Back to top button