Канцеларија за КиМ: Порука Маћедонција отворена претња

Канцеларија за КиМ упозорава да у тренутку када Аљбин Курти свакодневно потпирује сукобе и изазива тензије и провокације на северу Косова и Метохије порука такозваног министра одбране Ејупа Маћедонција, да ће тзв. КБС ускоро деловати и на простору севера наше покрајине не може се другачије свхавтити него као отворена претња.

„Овакве опасне поруке, ратнички покличи и звецкање оружјем српском народу на северу КиМ нити иду у правцу прекопотребне деескалације, нити у правцу мирног и одрживог решења, већ напротив подижу тензије, уносе немир међу српски народ и прете да дестабилизују читав регион“, наводи се у саопштењу,

Маћедонци се позива да добро проучи све гаранције које постоје, а на основу којих никада никакве косовске безбедносне снаге не могу да уђу на север покрајине.

„То су, не само гаранције из 2013. године, генералног секретара НАТО Андерса Фог Расмусена, већ и гаранције које је 28. децембра прошле године НАТО дао да КБС не могу на север без њихове сагласности. Маћедонци се јасно декларисао као ратни хушкач и ратни министар, а то доказује и поруком да су КБС наследник злочиначке УЧК која је и од стране међународних представника проглашена терористичком организацијом“.

Додаје се да таква  формација нема шта да тражи у српским срединама на КиМ, јер српски народ није, нити ће икада заборавити сва злодела, страдања и патње које је претрпео од стране терориста УЧК којима се и у Хагу суди за монструозне ратне злочине.

„Таква опасна изјава долази након Куртијеве поруке да је и косовска полиција наследник тзв. УЧК, што јасно показује каквим би злочиначким методама Курти и његови посилни волели да покоре север наше јужне покрајине. Зато им се и привиђају српске базе близу административне линије, не би ли на тај начин покушали да оправдају своје милитантне потезе и снове“, наведено је у саопштењу канцеларије за КиМ.

Повезани чланци

Back to top button