Канцеларија за КиМ: Пожар у домаћинству породице Миленковић

У селу Одановце код Косовске Каменице синоћ је изгорела штала породице Миленковић, а будући да у објекту није било електричних инсталација, сумња се да је пожар изазван људским фактором. Изгорео је кров и хиљаду бала сена, а од ватре је спасена стока и трактор.

Канцеларија за Косово и Метохију саопштава да је осим што је четворочланој породици Миленковић нанета материјална штета, свим Србима Косовскопоморавског округа је на овај начин поручено да су непожељни.

Представници Канцеларије за Косово и Метохију на терену обишли су погођену породицу и поручили да ће помоћи да се штета санира.

У већински албанском селу Одановце живи десетак српских породица, а недавно је једном од Срба запаљен аутомобил.

„Сведоци смо да на Косову и Метохији из дана у дан институционално насиље, уведено од стране Аљбина Куртија, прераста у физички линч, са циљем да се Србима створе потпуно немогући услови за живот и опстанак у нашој јужној покрајини.

Када политичке структуре манифестују отворену нетрпељивост према једној друштвеној групи, и то без икакве задршке или наговештаја санкција, онда и појединци то схватају као позив да се укључе у кампању прогона.

Намера Аљбина Куртија је да Србе натера да се иселе са Косова и Метохије, а кампања насиља и систематског обесправљивања ће несумњиво бити настављена уколико се одлучном реакцијом међународне заједнице режим у Приштини не заузда и не спречи у злочиначким намерама.

Србија, у интересу хуманости али и стабилности и мира у региону, још једном позива све релевантне међународне чиниоце да обуздају Куртија и његов шовинистички поход против српског народа на Косову и Метохији“, наведено је у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Повезани чланци

Back to top button