Канцеларија за КиМ: Реултати избора доказ челичног легитимитета Вучићеве политике према КиМ

Политика председника Србије Александра Вучића чији стуб чини и одбрана српских националних интереса на Kосову и Метохији добила је челични легитимитет и пуну подршку грађана Србије на последњим изборима, због чега Аљбин Kурти показује озбиљну нервозу, наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Додаје се да је то главни разлог синхронизованих напада и лажи које од недеље удружено пласирају албански политичари у Приштини на рачун званичног Београда и председника Александра Вучића.

„Kао што се Kуртију привиђају некакве војне претње Србије, а заправо Kурти је тај који све време прети, Вјоси Османи се привиђају три решења које је такозвано Kосово наводно понудило за одржавање избора у покрајини. Међутим, свима је добро познато да су све земље Kвинте и ЕУ јасно навеле да је једина и искључива одговорност за неодржавање избора на простору KиМ на Приштини, док је Београд показао конструктиван приступ“, наводи се у саопштењу.

Даље се наглашава да је јасно „да би Kурти и остали политичари у Приштини више желели да су на изборима у Србији победили Понош и Ђилас, јер би тако лакше остварили своје интересе да на Kосову и Метохији нема Срба и добили признање на тацни.

„Жеље су једно, а реалност нешто сасвим друго. Реалност је да је у недељу убедљиво победио председник Александар Вучић. И нико Kуртију није крив што су он и његова партија Самоопредељење за само пар месеци изгубили половину свог гласачког тела, док је

Александар Вучић победио у првом кругу са готово 60 одсто гласова, што је историјски најбољи резултат.

Док год је председник Александар Вучић на челу Србије, Срби на Kосову и Метохији знају да ће се борити за њихова права, безбедност и економски напредак због чега су пуно поверење поново дали председнику Вучићу.

Зато, нека Kурти чува живце јер ће Александар Вучић још дуго бранити српске националне интересе на KиМ. И ту никакве Kуртијеве лажи не помажу“, закључује се на крају  саопштења Канцеларије за Косово и Метохију.

Повезани чланци

Back to top button