Канцеларија за КиМ: Свака Куртијева изјава генерише ново насиље над Србима

Пребијање Младена Ђошића из Доње Брњице нови је талас застрашивања и притисака на српски народ на Kосову и Метохији и последица антисрпске политике Аљбина Kуртија, чија свака изјава генерише нове етнички мотивисане инциденте, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Локални Албанац у овом мултиетничком месту, надомак Приштине, без повода је физички напао Ђошића и поломио му нос, а када је његов отац покушао да заштити сина, полиција га је привела, уместо да одмах приведе насилника. Иако су надзорне камере снимиле читав инцидент, а нападач на Србина одмах препознат, полиција га је привела тек након пар сати.

„Срби у овом мултиетничком селу огорчени су и застрашени због овог најновијег инцидента који је унео немир и бојазан и очекују да нападач буде адекватно санкционисан“, наведено је у саоштењу Канцеларије за КиМ.

Српска листа: Наставља се пребијање Срба док међународна заједница ћути

Српска листа је саопштила да се уз прећутну али отворену подршку косовске полиције и режима Аљбина Куртија на Косову и Метохији наставаља пребијање Срба.

„Најновија жртва општег плана за прогон Срба је Младен Ђошић из Доње Брњице кога је синоћ напао Албанац. Да ствар буде још гора, због жеље да заштити свог сина, приведен је не нападач него Младенов отац. Захтевамо хитну реакцију КФОР, УНМИК и пре свега Еулекса, као и активно праћење овог случаја од стране међународних представника. За обичне псовке на северу Срби су били притварани експресно, и оштро кажњавани, па очекујемо и да када је жртва Младен Ђошић, Србин из Доње Брњице, коме су нанете тешке телесне повреде, институције реагују на исти начин. Уједно, крајње је време да амбасадори Квинте реагују и подигну глас против угњетавања српског народа на Косову и Метохији“, навиду се у саопштењу Српске листе.

Повезани чланци

Back to top button