КФОР: Отварање моста се мора решити полилтичким дијалогом

Из мисије Кфора данас су поручили да је поновно отварање моста на Ибру између Северне и Јужне Митровице питање које мора да се реши политичком дијалогом.

„Мисија Кфора, предвођена НАТО-ом, наставља да прати локални развој и остаје потпуно усредсређена на свакодневну имплементацију свог мандата, заснованог на Резолуцији 1244 Савета безбедности УН из 1999. године, како би се обезбедило безбедно окружење и слобода кретања за све заједнице на Косову„, наводи се у одговору Кфора приштинском листу „Национале“.

Додаје се да Кфор наставља да пружа неопходну безбедносну подршку како би дипломатски напори, које предводи Европска унија, могли да напредују.

Вучић: Немојте ни да сањате да ћете успети да протерате Србе

Председник Србије Александар Вучић рекао је раније данас да је његова порука и пре и после 2. маја, када је у Бриселу заказан наставак преговора са Приштином, да не сањају да ће успети у намерама да протерају Србе.

„Поручујемо им пре 2. маја, а то ће се наставити и након тога: немојте ни да сањате да ћете успети у својим намерама да протерате или уништите Србе у било којем делу Косова и Метохије ни било где другде. У том случају знаћемо шта нам је посао“, рекао је Вучић у Сокобањи.

(РТ Балканс)

Повезани чланци

Back to top button