Комеморативни скуп др Соњи Ракочевић: Нема нам више прве међу једнакима

Колеге, пријатељи, сарадници упутили су последње хвала докторки Соњи Ракочевић на комеморативном скупу који је у присуству чланова породице одржан у Дому културе у Грачаници.

Изгубили смо доброг пријатеља, сарадника, пожртвовану мајку и супругу и преданог и посвећеног лекара, речено је у уводној речи.

Од др Ракочевић опростио се пријатељ и колега Звонко Сташевић.

„Отишла је на починак у порту манастира за који је говорила да је као рај.  Ми сада гледамо у ружну стварност у којој све има свој лични крај и да нам нема више прве међу једнакима, да се уморило сунце које нам је ведрило ово тмурно косовско небо и да су утихнуле птице у рана литургијска јутра у земљи овој одувек спрској“, рекао је у опроштајној беседи др Сташевић.  

„Драга Соња ми твоје колеге и пријатељи опраштамо се поносни на тебе и молимо се да Бог милостиви подари мир и спокој твојој чистој и праведној души. Хвала што тамо негде, некој неутешној мајци милујеш раме погинулог сина. Твоја велика жртва нека буде утеха твојој породици која ће знати да свако твоје добро није узалуд. Опрости нам што нисмо умели да те сачувамо за неко боље време. Нека те сада Анђели чувају и нека нам твоје велико дело осветли пут у дане слободе које смо заједно чекали“, рекао је др Звонко Сташевић.

Др Соња Ракочевић преминула је на божићно јутро у КБЦ -у  „Драгиша Мишовић“ у Београду после једномесечне и тешке борбе са коронавирусом. Сахрањена је деветог јануара у порти манастира Светог Димитрија у Сушици.

И. Миљковић

Повезани чланци

Back to top button