Комуналац средио прилаз Ковид болници у Лапљем Селу: Солидарност нам је најпотребнија у овим тренуцима

Јавно комунално предузеће „Комуналац“ из Грачанице уредила је партер и прилаз Ковид болници инфективног одељења КБЦ-а Приштина – Грачаница у Лапљем Селу чиме је у многоме олакшан приступ санитетским возилима и медицинском особљу приликом довожења и пријема пацијената.  

Партерним уређењем прилаза Ковид болници одвојена је физичка комуникација Ковид болнице и Интерне клинике која се налази у непосредној близини овог објекта. Посао је организован на захтев руководства инфективног одељења у Лапљем Селу, појаснио је директор „Комуналца“ Игор Аритоновић.

„У овим тренуцима не сме ништа да нам буде препрека да помогнемо људима који нас лече. Иако смо ограничени средствима, нашли смо могућност да имплементирамо овај пројекат у складу са стандардима и захтевом који смо добили“, рекао је Аритоновић.

Нагласио је да су на овај начин сви запослени у „Комуналацу“ показали солидарност што су као тим радили у корист грађана.

Са појавом коронавируса Одељење физијатрије у склопу Интерне клинике у Лапљем Селу претворено је у Инфективно одељење и Ковид болницу. Начелник овог одељења Бобан Столић подсетио је да је објекат ковид болница преузет од општине Гтрачаница те да је у ту сврху адаптиран и да се радови на његовој адаптацији настављају и даље.

 

“У сарадњи са предузећем Комуналац добили смо приступни пут на чему им захваљујемо. Ово је само први корак у адаптацији инфективног одељења. У организацији КБЦ Приштиан – Грачаница  почели смо реновирање унутрашњих просторија и очекујем да за најкасније месец дана радови буду завршени, рекао је Столић.

Уређењем партера испред Ковид болнице поплочани су прилаз и тротоари. Инвестиција је била вредна близу хиљаду евра, а директор „Комуналца“ се захвалио свима који су помогли у уређењу боличког круга.

СТОЛИЋ: Епидемиолошка ситуација много боља

Начелник Одељења инфективне клинике у Лапљем Селу Бобан Столић је искористио прилику да саопшти да је епидемилошка ситуација због Ковида 19 на територији Грачанице стабилна, као и да се у болници тренутно лече два пацијента.

„Успешно смо се изборили са првим таласом и спремни смо за евентални други налет и повећање броја оболелих, закључио је Столић.

Иван Миљковић

Повезани чланци

Back to top button