Косовка Митровица: Протест жена против Куртијевог институционалног насиља

Протес Срба против политике Приштине о одлуке Аљбина Куртија о забрани коришћења КМ таблица на северу Косова одржан је данас у Северној Митровици.

Жене Космета против Куртијевог гета порука исписана на транспаренту у бојама националне заставе уједно је била упућена и институцијама у Приштини да Срби са Косова више неће трпети насиље које преко институција Аљбин Курти врши над српским народом.

Са позорнице крај главног моста на Ибру учитљица из Лешка Светлана Радосављевић и Ана Вуковић из Звечана мајка једанаесторо деце поручиле су да жене желе мир и безбрижно одрастање за своју децу.

Фото: Ризница

Начелница службе за промоцију здравља и научно – исаживачку делатност у клиничком центру у Косовској Митровици Гордана Савић подсетила је на нехуман однос Приштине у време пандемије ковида 19.

„Да ли је хумано када нашим лекарима прете да ће да их хапсе зато што су хтели да спроведу вакцинацију на нашим просторима како би сачували што више живота Ковид оболелих пацијената“, рекла је Савићева.  

Поруке подршке пренела је и Светлана Стевић, управница народних кухиња „Мајка девет Југовића“.

„Као мајка четворо деце и бака троје унучади која живи на северу а ради на југу Космета хоћу да поручим да смо једно и да се душа од тела не одваја и не дели. Да вам пренесем поруку са југа из Кусца код Гњилана из Грачанице из сваког другог места са простора Косова и Метохије где живе наши Срби, где мајке гаје своју српчад јер одавде нема назад“, рекла је Стевићева.

У знак подршке у подне су одржани и велики протести Срба у Грачаници, Штрпцу и Горњем Кусцу код Гњилана.

(Ризница)

Повезани чланци

Back to top button