Косовска полиција привела на информативни разговор директора Поштинске штедионице Игора Радића

Директор поштанске штедионице на Косову и Meтохији Игор Радић након што је од стране косовске полиције приведен на информативни разгор пуштен је на слободу.

Заменик командира полиције за регион Север Ветон Ељшани потврдио је да је Косовска полиција данас испитала укупно шест особа, те да је реч о одговорним лицима у пословницама Поштанске штедионице.

Координисана акција косовске полиције и упади у експозитуре Поштанске штедионице почели су истовремено после 15 часова у све четири општине на северу Косова.

Косовска полиција и порески инспектори упали су у филијале Поштанске штедионице у Косовској Митровици, Звечану, Лепосавићу и Зубином Потоку, блокирали их, постављајући жуте траке на улазу, ради, како на терену објашњавају, контроле пословања.

Припадници косовске полиције су упали и у зграду Управе за трезор у Косовској Митровици. Скинули су таблу са натписом.

Полиција запленила новац

Из Полиције Косова саопштили су да је акција у четири општине на северу Косова “резултирала одузимањем разних доказних материјала”.

• Око 1.600.000 евра,

• Око 74.700.000 динара,

• Око 19.500 франака,

• Око 13.800 америчких долара,

• Око 40 аустралијских долара.

• Релевантна документација и докази у вези са случајем

“Шест филијала такозване „Банке Поштанске Штедионице“ на северу земље је затворено и на њиховим објектима су постављени званични знаци за њихово затварање, док ц́е све даље полицијске радње спроводити у сарадњи и координацији са правосудним органима”, наводи се у полицијском саопштењу након акције која је трајала од 15 до 20 часова.

Повезани чланци

Back to top button