Косовска полиција суспендовала четири полицајца, један се сумњичи да је пуцао на Милана Јовановића

Четири припадника косовске полиције су суспендована, а један од њих се сумњичен да је пуцао из ватреног оружја, саопштила је косовска полиција. Саопштење је уследило неколико сати након што се полиција први пут огласила саопштењем у коме је негирала да није било пуцњаве на пунтку код Бистричког моста близу Звечана где је синоћ рањен Милан Јовановић.

Раније данас полиција је саопштила да је у циљу утвђивања истине да ли је пуцано на српског возача покренута интерна истрага.  Ангажоване су јединице са регионалног и централног нивоа и докази који су тако прибавељени указују да постоји сумња да је један полицијски службеник умешан у синоћњу пуцњаву на пункту код Бистричког моста. Истовремено мера суспензије одређена је тројици службеника који нису пријавили случај пуцњаве на овом пункту.

Директор Канцеларје за КиМ Петар Петковић, након што је полиција саопштила да су четворица њених припадника суспендована, упитао је да ли ће се и Приштина и њен министар унутрашњих послова Џељаљ Свечља извинити Јовановићу и да ли ће ико од представника међународне заједнице осудити његово рањавање.

Петковић је поручио да, после овог догађаја, нико више не може да тврди да је косовска полиција на северу КиМ ту да би обезбеђивала некакав мир и безбедност, већ напротив – да би терорисала и застрашивала Србе.

И српска листа је раније данас саопштила да приштинске власти скривају одговорне за нападе на Србе на северу Косова. Захтева најхитније повлачење свих специјалних јединица и позива међународне представнике да најхитније осуде деловање параполицијских јединица, које спроводе репресију над обичним грађанима.

Стање Милана Јовановића је стабилно. Он је након хируршке интервенције задржан на одељењу интезивне неге у болници у Косовској Митровици потврдио је доктор Златан Елек.

Јовановић је задобуио рану од ватреног оружја у пределу десног рамена.

Повезани чланци

Back to top button