Косовска полиција зауставила возило и привела раднике Поште Србије

Припадници косовске специјалне полиције зауставили су данас и привели на пункту на Бистричком мосту возача и два радника Поште Србије који су регуларно превозили новац из Трезора у Лепосавићу ка Kосовској Митровици.

Како је саопштено из Канцеларије за Косово и Метохију, они су, заједно са новцем намењеним редовним финансијским плаћањима, спроведени ка царинском терминалу у јужној Kосовској Митровици, а са њима се налазе и представници владине Канцлараије за КиМ на терену.

„Овај очајнички потез представља Kуртијеву освету Србима након дебакла који је доживео на изборима и нови је покушај подизања тензија на северу Kосова и Метохије у режији Приштине. Реч је о наставку сталних политичких и административних препрека које Приштинa поставља а које имају за циљ да отежају платни промет на северу Kосова и Метохије, иако на то немају апсолутно никакво право. Срби имају свако легално, легитимно и законско право да користе свој новац и то се не доводи у питање“, наводи се у саопшењу.

Истиче се да је слобода несметаног платног промета гарантована договорима у Бриселу и тек након формирања ЗСО, ту надлежност ће преузети ЗСО.

„О овом опасном потезу Приштине и Kуртија одмах сам директно обавестио Мирослава Лајчака, као и Сједињене Америчке Државе и очекујемо њихову дипломатску акtивност у циљу смиривања тензија које Приштина производи“.

Даље се закључује да је овај потез пажљиво срачунат и пред наставак Бриселског споразума и показује да Kурти не жели никакву нормализацију односа нити формирање ЗСО.

Повезани чланци

Back to top button