Косовски министар одбране разговарао са америчким војним стручњацима и Габријелом Ескобаром

Министар одбране привремених приштинских институција  Арменд Мехај разговарао је са америчким државним секретаром за западни Балкан Габријелом Ескобаром кога је упознао визијом и стратешким циљевима Косова у области безбедности и одбране.

Како се наводи у саопштењу Мехај је од Ескобара добио пуну подршку у примени стратешких циљева који су у функцији мира, безбедности, стабилности и просперитета у региону, а и шире.

Потврђено је да је партнерство између Косова и САД чврсто јер се заснива на заједничким вредностима, а наглашена је и потреба да се пронађу други облици за још бољу сарадњу.

Ескобар се захвалио Мехају и честитао Косову на подршци  мисији НАТО-а у евакуацији избеглица из Авганистана. Амерички секретар за Западни Балкан је нагласио да су Косовске безбедносне снаге (КБС) обележиле значајна достигнућа заједничким вежбама са америчком војском.

Током изложбе „АУСА 2021“, Мехај се срео и са челницима моћних америчких компанија у одбрамбеној индустрији али и са генералом Робертом Брауном и са начелником штаба америчке војске, генералом Џемсом К Мек Конвилом, наведено је у саопштењу Министарства одбране Косова.

Повезани чланци

Back to top button