Краснићи о Нацрту ЗСО после састанка са Лајчаком: Пакао се крије у детаљима

Шеф опозиционе Демократске партије Косова Мемљи Краснићи изјавио је после састанка са Мирославом Лајчаком да га је европским изасланик за дијалог упознао са новим нацртом ЗСО али и нагласио да њих двојица нису имали прилику да консултују цео текст нацрта.

Крансићи је Лајчаку изнео став да нацрт статута ЗСО не сме да прелази црвене линије Устава такозваног Косова нагласившти да је забринутост с његове стране и даље присутна будући да још није видело детаље текста.

„Свакако смо забринути јер нисмо обавештени о детаљима, то кажем као што једна међународна изрека гласи: „пакао се крије у детаљима“. Морамо да видимо детаље текста да бисмо били сигурни да оснивање ЗСО неће променити унитарни карактер наше државе на горе“, рекао је Краснићи медијима.

Специјални представник ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак долази у Приштину десетак дана након последњих састанака у Бриселу 26. октобра, када су се приштински премијер Аљбин Курти и председник Србије Александар Вучић одвојено састали са лидерима Немачке, Француске и Италије и другим званичницима ЕУ.

Пре тих састанака, такозвана Велика петорка, предвођена Лајчаком посетила је Приштину и Београд и обема странама представили нацрт статута Заједнице спрских општина, за коју кажу да је модеран европски модел, али чији садржај није финализиран и познат до данас.

(Репортери)

Повезани чланци

Back to top button