Кризни штаб општине Грачаница: Три нова случаја Ковида 19

На територији општине Грачаница регистрована су три нова случаја инфицираних Ковидом 19 што је шести случај у последњих недељу дана, саопштено је из Кризног штаба.

Кризни штаб позива на опрез и на строго поштовање прописаних мера и подсећа да је са три последња случаја заразе укупан број позитивних на на територији општине 85.

На одељењу Инфективне клинике Клиничког центра Приштина у Лапљем Селу повећава се и број хоспитализованих пацијената у односу на претходну недељу па је сада укупно троје здравствено збринуто у овој установи.

Из Кризног штаба општине Грачаница позивају суграђане на појачан степен одговорности и дисциплинованог понашања у наредним недељама што се пре свега односи на ношењем заштитних маски, одржавањем дистанце и  правовремено јављање у најближу ковид амбуланту са појавом првих симптома.

„Молимо све мештане да најозбиљније схвате тренутну епидемиолошку ситуацију и да се строго придржавају свих прописаних мера како би сачували своје здравље и здравље својих најближих. Мере предострожности су неопходне како би се спречило потенцијално ширење Ковида-19 посебно у смислу друштвених активности, прослава и великих окупљања које потенцијално могу бити највећа опасност од преношења вируса“, саопштено је из Кризног штаба.

Повезани чланци

Back to top button