Курти: Косовска војска никад већа и наоружанија

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти рекао је да војска тзв. Косова никада није била већа и наоружанија него што је  данас.

Иако је резолуцијом 1244 СБ УН предвиђена демилитаризација на Кима Курти је у говору војницима похвалио недавна улагања у наоружање и унапређење војника кроз школовање у „најпросвећенијим школама“ у свету.

„Војска „Косова никада није била већа него данас и боље наоружана и опремљена. Никада није била обученија и образованија, захваљујући најпрестижнијим војним академијама пријатељских западних армија. Никада није била моћнија и спремнија да заштити нашу територију и суверенитет и наше животе, јер је то њена мисија, да штити Косово и да се развија и напредује заједно са нашим савезницима“, рекао је Курти, пренела је „Коха“.

Аљбин Курти је захвалио и бившем америчком председнику Билу Клинтону на честиткама које је уручио тзв. Косову поводом „Дана ослобођења“.

Курти је такође, захвалио на „неизмерном доприносу ослобођењу и миру“.

„Хвала вам, господине председниче, на вашем огромном доприносу нашем ослобођењу и миру“, поручио је он на друштвеној мрежи Икс.

Клинтон је био председник САД у време НАТО агресије.

Он је честитао тзв. Косову 25. година мира, хвалећи се тиме да је НАТО војна интервенција, коју су назвали хуманитарном, „помогла у стицању независности Косова„.

„Војна интервенција је помогла да се обнови самоуправа у покрајини и довела до независности Косова 2008. године“, написао је он.

(Коха)

Повезани чланци

Back to top button