Курти: Русија води хибридни рат на Балкану, центри су у Београду и Нишу

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти у интервјуу за „Геопост“ „анализирао“ је биографију Владимира Путина, спољнотрговинску сарадњу Србије и Русије, као и подршку Руса српском народу. Курти је извео закључак да је руски председник опседнут тзв. Косовом.

Србија и Русија су традиционално пријатељске земље стотинама година уназад што није тајна, па не би требало да буде чудно што се Путин не либи да говори гласно о свим невољама које је Запад узроковао Србији у њеној јужној покрајини. 

„Путин је опседнут „Косовом“, а то има везе са 1999. и НАТО интервенцијом. Изузетно је огорчен што је Косово пример успеха НАТО интервенције“, наводи приштински политичар, не кријући да је тзв. Косово продукт Запада.

Курти додаје „да је Русија заинтересована за дестабилизацију Балкана и за то користи Србију“.

Такође, Курти је оптужио амбасадора Руске Федерације у Београду да суделује у „хибридном рату“  на Западном Балкану.

„Хибридни рат на Западном Балкану има свој центар, а то је Србија, то су Београд и Ниш. Упркос апелима Запада Руски хуманитарни центар у Нишу није затворен, већ наставља да буде све активнији. С друге стране, руски амбасадор у Београду Александар Боцан Харченко организује недељне пријеме за студенте у Београду, за интелектуалце, за новинаре. На тај начин их обликује у складу са руским наративом“, набрајао је премијер привремених институција у Приштини.

(РТ Балкан)

Повезани чланци

Back to top button