Курти: Владавина права на првом месту, после избори

Косовски премијер Аљбин Курти рекао је за телевизију Франс 24 да пре него што се одрже нови избори у четири општине на северу, закон мора да превлада, додајући да не жели неуспех за неуспехом, преноси „Клан Косова“.

„Избори ће бити одржани за пар месеци по реду и закону. Мора да постоји ред и закон. Без закона не може да буде демократских избора“, рекао је Курти.

Наводећи да не жели неуспех за неуспехом, Курти је казао да жели да се залаже за конструктивност, ред, закон и демократију.

„За то нема компромиса“, нагласио је.

Поновио је да је легитимитет садашњих градоначелника слаб, али да нико други није легитимнији од њих да има приступ општинским објектима.

„Данас је у три северне општине ситуација углавном мирна. Зашто? Јер из Београда није било налога за насиље. Мислили су да ће тамо систем да пропадне, али то се није десило. Четири су председника општина. Ако неће да уђу у службене зграде, где да уђу? Ако нису за њих, за кога су“, казао је Курти.

Додао је да мора да се заштити уставност.

„Не видим да ће ова четири председника општина завршити мандат. За неколико месеци можда имамо изборе, али банди не би требало да буде. Морају постојати услови за ванредне изборе“, поручио је Курти.

(РТ Балкан)

Повезани чланци

Back to top button