Малишани из Грачанице од јесени у новом вртићу

Савремени објекат у коме ће убудуће бити смештена Предшколска установе „Ђурђевак“ у Грачаници званично је данас предат на употребу запосленима и деци. Вртић је изграђен и уређен средствима општине Грачаница а деца ће од септембра започети боравак у њему.

Председница општине Грачаница Љиљана Шубарић данас је управи „Ђурђевка“ званично предала на употребу нови савремни објекат површине више од 1400 квадратних метара.

Она је нагласила да ће Општина Грачаница наставити да улаже у унапређење васпитно образовног система.

„Циљ нам је да створимо безбедну и подстицајну средину у којој наша деца могу да расту развијају се и уче. Имајући у виду данашњи убрзани темпо живота посебно родитеља који су запошљени схватамо колико значај има изградња оваквих објеката и ми ћемо се као локална самоуправа трудити да обезбедимо најбоље услове за нашу децу јер то су прави мали бисери наше општине“, рекла је Шубарићева.

Деца и васпитачи су припремили пригодан програм, а директорка ове предшколске установе Радица Парлић је рекла да је нова зграда од огромне важности јер ће боравак деце и запослених у њој бити на завидном нивоу. Она је општини Грачаница захвалила на континурианој подршци.

„ У обданишту Ђурђевак уписано је 420 детета у осам објеката колико их тренутно имамо на територији општине. Код нас сваког дана траје упис и спремни смо да изађемо у сусрет свима. Овим објектом не само да добијамо нов и савремен простор него и боље услове који су од највеће важности за децу. Свака собица је лепо опремљена, свака има своје купатило а од септембра ћемо овде пребацити и централну кухињу као и три одељења припремног предшколског програма“, навела је Парлићева.

Према плану са почетком нове школске године деца Ђурђевка почеће боравак у новом објекту. Према садашњем броју уписане деце, који није коначан, у новом објекту боравиће 120 детата не укључујући и број предшколаца чији је упис тек започео.

(Инфо – служба Опшитне Грачаница)

Повезани чланци

Back to top button