Мере косовске владе о забрани рада у данима викенда

Од вечерас 06. новебмра у 20 часова до понедељка 9. новембра у пет часова биће забрањен рад бизнис и тржних центара, рекреативних центара, великих супермаркета, угоститељских објеката и кафића, наводи се у одлуци коју је усвојила Влада Косова. Пекаре, апотеке, мање продавнице и маркети као и бензинске пумпе изузете су од мера забране.

Све јавне и приватне здравствене институције за медицинске потребе, производњу, снабдевање и продају основних добара, институције које управљају пандемијом, као и економски оператери и превозници који обезбеђују функционисање ланца доставе такође су изузете од привремених мера забране рада које је усвојила Влада Косова.  

У Одлуци, које је достављена медијима наводи се да је косовска полиција дужна да врши ригорозну контролу спровођења ових мера.

Подсећамо, да је забрана кретања особама старијим од 65 година ујутру и поподне и даље на снази. Старијма је дозвољено кретаље у териминима од 6 – 10 и од 16 – 19 часова.

Све детаље у визи са најновијом одлуком Владе Косова можете прочитати: ОВДЕ

Број заражених на Косову расте из дана у дан

На Косову је у последња 24 часа 728 особа позитивно на Ковид 19 од 1827 тестираних. Од последица коронавируса преминуло је 12 особа, наводи се у дневном извештају Националног института за јавно здравље Косова.  

У извештају се наводи да је укупан број позитивних случајева 22.903. а да су од последица вируса до сада преминуле 732 особе. Додаје се да је у односу на претходни дан излечено 60 пацијента.

Повезани чланци

Back to top button