Миленковићу продужен притовр за још два месеца

Милуну Миленкoвићу из Косовске Митровице правосудне власти у Приштини продужиле су притвор до 13. новембра ове године, изјавио је његов адвокат Миодраг Бркљач, додајући да је разлог за продужење судског притвора наводна “опасност од бекства у централну Србију”.

 “Тужилаштво сматра да наводно постоји опасност да ће он, уколико се нађе на слободи, утицати на саучеснике и сведоке који још увек нису саслушани. Такође, навели су и да наводно постоји опасност да Миленковић понови кривична дела за која се терети“, пренео је Бркљач РТС-у.

Бркљач је након јучерашње одлуке доставио жалбу Апелационом суду у Приштини, тврдећи да би кућни притвор имао исти ефекат као И судски притвор, подсетивши на пример Дејана Пантића, који је у кућном притвору био више месеци а терете га за исто кривично дело као И Миленковића.

Бранилац Милуна Миленковића каже да буди наду да се истрага приводи крају, јер је саслушање ухапшеног Миленковића заказано за 20. септембар и с’обзиром на праксу да се осумњичени испутују на крају истраге, за очекивати је да ће тужилац убрзо донети одлуку да ли одустаје од оптужнице или ће је подићи. Миленковић је ухапшен 13. јуна у Косовској Митровици а на терет му се ставља учешће у инциденту испред канцеларије Општинске изборне комисије у северном делу Митровице 06. децембра 2022. године, у сукобу демонстраната и КФОР-а 29. маја у Звечану. Такође, као и за учешће у наводном нападу на четворицу мушкараца албанске националности, који се догодио у пешачкој зони у северном делу тог града.

(РТС)

Повезани чланци

Back to top button