Милетићу одређњен једномесечни притвор

Након што је пре два дана ухапшен на пункту Јариње, Слободану Милетићу из Звечана је суд у Приштини одредио притвора у трајању од месец дана, на захтев тужилаштва. Одбрана најавила жалбу.

Милетићев бранилац, адвокатица Јелена Кривокапић, пренела је РТС-у да га приштинске власти терете за четири кривична дела – „удруживање против уставне делатности, угрожавање лица под међународном заштитом, напад на службено лице и учешће на скупу на којем се врши кривично дело и хулиганство“.

Kривокапић наводи да су јој приштинске власти рекле да имају доказе за то, али да у овом тренутку не могу да јој их доставе.

Кривокапић
Адвокат Јелена Кривокапић

Најављује да ће сутра ујутру упутити жалбу Апелационом суду.

По хапшењу на Јарињу, Милетић је испитан у станици полиције у јужном делу Косовске Митровице, где му је одређено полицијско задржавање до 48 сати.

Оптужбе су у вези са догађајима крајем маја прошле године у Звечану, када је дошло до сукоба припадника Кфора и Срба окупљених због насилног упада полиције у зграду општине, како би спровела председника општине албанске националности, изабраног мимо воље већинског српског становништва.

Кривокапићева је пренела да је Милетић током саслушања негирао оптужбе и тврдње полиције, али је тужилаштво од суда у Приштини затражило да му се одреди притвор.

(РТС)

Повезани чланци

Back to top button