Министарка здравља Даница Грујучић у посети српским срединама на КиМ

Министарка здравља Републике Србије Даница Грујучић присуствоваће Васкшњем јутрењу које у манастиру Грачаница служи владика рашко – призренски Теодосије. Грујичићева ће данас сутра и у понедељак обићи све здравствене установе у српским срединама на Косову и Метохији.

Српска министарска здравља у наредна два дана требало би да обиђе све здравствене установе на Косову и Метохију у срединама у којима живе Срби и које раде у систему Репубилике Србије. У поноћ ће присустовати Васкршњем јутрењу у манастиру Грачаница које ће служити рашко призренски владика Теодосије, а очекује се и да ће посетити манастире Високи Дечани и Свете Архангеле код Призрена.

Делегација предвођена министарком Даницом Грујучић у поподневним сатим посетиће у Грачаници и овдашњи Дом здравља, Службу хитне помоћи, одељење Хирургије и Гинекекологије, Интерну болницу и Педијатрију. Пре тога обићиће здравствене установе у Косовској Каменици, Ранилугу, Кусцу, и болницу у Пасјану на крајњем истоку Косова и Метохије. Обиласком установа примарне и секундарне здравствне заштите у којима се лечи српско становништво министарка жели да се увери у каквим условима оне раде, квалитету услога које пружају и проблемима који их прате у раду.

После Поморавља и централног Косова предивђен је обилазак Гораждевца у Метохији, Штрпца на крајњем југу Косова и последњи дан биће посвећен обиласку Болничког центра и Медицинског факултета у Северној Косовској Митровици.

(Радио Београд)

Повезани чланци

Back to top button