Министатство за локалну самоуправу: Потписани споразуми о разумевању са 10 општина

Заменик премијера и министар локалне самоуправе Горан Ракић потписао је споразуме о разумевању са градоначелницима десет општина (Грачаница, Гњилане, Исток, Лепосавић, Витина, Звечан, Зубин Поток, Пећ, Северна Митровица и Косово Поље), соапштено је из овог министарства.

Споразуми о разумевању су потписани након подношења предлога за пројекте и верификовања од стране комисије, јер су у отвореном позиву министарства, испунињени сви критеријуми и остварено право на грант.

Ракић је честитао градоначелницима на добијеним средствима и нагласио да је ово само један у низу позива министарства усмерен ка стварању квалитетнијих локалних самоуправа.

„Министарство локалне самоуправе ће и у наредном периоду настојати да пружа максималну подршку и помоћ свим општинама. Побољшањем инфраструктуре, за шта су и дата средства, допринећемо и унапређењу квалитета живота људи, што нам је и приоритет”, истакао је.

Циљ пројеката је развој друштвено-економске инфраструктуре, а укупна вредност издвојена из буџета МЛС-а за капиталне инвестиције је 573,347.00 евра, уз могућност суфинансирања од стране општина.

Повезани чланци

Back to top button