Могила: Ручна бомба у дворишту породице Ђузић

Породици Ивице Ђузића из села Могила код Витине постављена је ручна бомба у двориште куће и само пуком срећом није дошло до тежих последица.

Породица Ђузић већ дуже време се налази на мети локалних Албанаца, а Ивичиног сина Бобана Ђузића, почетком прошле године, је напала и убола ножем група албанских младића, а сада су се нашли на новом удару.

Канцеларија за Косово и Метохију подсећа да је на делу ново застрашивању и притиску на Србе да напусте свој кућни праг, како би се остварио сан творца свог прогона српског народа, Аљбина Куртија да етнички очисти простор КиМ.

„Међутим, Ђузићи и даље одолевају свим нападима и истрајни су да остану свој на своме. Београд инсистира на заштити српског народа и тражи од институција које имају мандат да обезбеде безбедан живот Срба на Космету, да повећају позорност на терену и да надлежни органи процесуирају одговорне за етнички мотивисане нападе на Србе. Српски народ на КиМ је преживео у историји и тежа искушења од инструисаних провокација Аљбина Куртија, па ће опстати на својим вековним огњиштима и наконњеговог зулума и терора“, наводи се у саоптењу Канцеларије за КиМ.

Повезани чланци

Back to top button