МУП Косова: Све српемно за пререгистрацију возила

Све је спремно за почетак пререгистрације возила на регистарске ознаке РКС саопштно је после састанка министра унутрашњих послова Косова Цељаља Свечље са координаторима регистрациони центара за возила, саопштено је из Министарства унутрашњих послова.  

Првог августа почиње процес пререгиструје возила на РКС таблице. Косовска влада је у јуну дала рок од два месеца за пререгиструју возила на северу Косова.

Рок за пререгистрацију возила на РКС табилице је до 30. септембра. У овом периоду понуђени су олакшице у процесу враћања РКС регистарских ознака.

На фејсбук страници Владе Косова такође се подсећа и да ће од 1. августа свако лице са српским документима бити опскрбљено документом за улаз-излаз.

„На основу одлуке са 85. седнице, подсећамо да ће од 1. августа 2022. године свако лице које се појави на прелазу са Србијом са личним документима који издају органи Србије, бити опскрбљено документом за улаз/излаз“.
Овај документ издаваће се на свим копенима и ваздушних прелазима и има рок важења 90 дана.

Прецизира се да овај документ замењује лични идентификациони документ приликом уласка и кретања на територији Косова, те да ће моћи да се користи и за услуге у косовским институцијама.

Овим документом биће опремљена и лица млађа од 16 година, а која немају идентификациони документ, под условом да са собом имају извод рођених са фотографијом.

.

Повезани чланци

Back to top button