МУП Косова, УНХЦР и ИОМ у заједничком управљању процесом миграција

Косовски Министар унутрашњих послова Џељаљ Свечља разговарао је данас у Приштини са шефом мисије УНХЦР-а на Косову Еролом Ардуком као представницом Мисије организације за међународну миграцију (ИОМ) Аном Рошток о заједничким управљањем процесима миграција на Косову.

Упознавши саговорнике са приоритетом министарства, на чијем је челу, као и са задацима нове владе, састанак је настављен разговорима о сарадњи, одрживим и трајним решењима у вези са заједничким управљањем миграционих токова на Косову.

Разматрала се могућност и о јачању сарадње за ублажавање потреба и пружање подршке азилантима, избеглицама и емигрантима на Косово, наводи се у саопштењу Министарства унутрашњих послова Косова.  

Шеф Мисије УНХЦР-а на Косову Ерол Ардука показао је спремност да подржи МУП у области унапређења система азила на Косову као и заштиту избеглица.

Приоритет ИОМ-а и даље ће остати подршка у изградњи капацитете институција и директна помоћ незбринутим емигрантима који се налазе на Косову.

Свечља је искористио прилику да се захвали представницима две међународне организације на подршци коју су пружали институцијама на Косову током претходног периода. Све стране су изразиле спремност да наставе сарадњу области управљања миграцијама на Косову.

Повезани чланци

Back to top button