Најјаче Васкршње јаје: Јана Костић и Слађана Стојановић победнице турнира

Традиционална манифестација „Најјаче Васкршње јаје“ одржана је, другог дана Васкрса, у великој сали Дома културе у Грачаници. Отворили су је куцањем васкршњим јајима организатор Љубомир Максимовић и председница општине Грачаница проф. Др Љиљана Шубарић.

Манифестација „Најјаче Васкршње јаје“ у Грачаници се одржава седми пут, а такмичење у куцању фарбаним кокошјим јајима одвијало се у две категорије јуниорској до 15 година и сениорској изнад 15 година. Највише је било деце те се за најјаче фарбано јаје такмичило њих 78.

У јуниорској конкуренцији најјаче васкршње јаје имала је деветогодишња Јана Костић, док је у сениорској конкуренцију победила Слађана Стојановић.

Фото: Општина Грачаница

У препуној сали Дома културе у Грачаници одржан је и пратећи културно-уметнички програм, те су наступали – вокални солисти, малишани ПУ „Ђурђевак“, хор „Милутин“ из Грачанице, дечији ансамбл Венац из Грачанице и Лапљег Села.

Манифестацију је подржала Општина Грачаница. Председница Љиљана Шубарић је у пригодном говору  честитала празник истакавши да је ово „најлепша манифестација која обједињује нашу веру, породичне и традиционалне вредности, љубав према деци и жељу да сачувамо наше обичаје“.

Организатор манифестације, учитељ у пензији, Љубомир Максимовић рекао је да Васкршње јаје има дубоко значење, те да нас подсећа да смо сви део једне велике породице, да смо повезани једни са другима и да је наша снага у заједништву.

У оквиру манифестације организован је и ликовни конкурс за најлепше нацртано Васкршње јаје, на које су учествовали ученици основних школа са територије општине Грачаница. Најлепши радови данас су били изложени у галерији Дома културе у Грачаници.

(Општина Грачаница)

Повезани чланци

Back to top button