Након ремонта Блок 5 ТЕ Косова А поново у функцији

Министарка привреде такозваног Косова Артане Ризваноли потврдила је да је после комплетног ремонта у погон враћен Блок А5 Термоелектране Косово А пренели су приштински медији.

Како је саопштено, Блок А5 Термоелектрана у Обилићу, после ремонтатурбине, генератора и котла обављеног од стране стручних екипа Косовске електроенергетске копрпорације (КЕК) поново је стављен у функцију.

„После редовних пробних тестова, Блок А5 је враћен у рад 06. маја у 11.50 часова и синхронизован је са мрежом, пружајући капацитет од око 140 MV/h“, саопштио је КЕК.

Истовремено започет је ремон и на производним јединицма Термоелектране Косово Б, речено је приштинкој министарки која је јуче обишла ремонтовану јединицу Термоелектране у Обилићу.

Најављено је да ће Термоелектрана Косово Б током ове године имати два капитална ремонта блокова Б-1 и Б-2, сваки у трајању од 3 месеца. Према плану ремонт блока Б-2 почео је 16. априла текуће године и очекује се да ће бити завршен за три месеца када је планиран и почетак великог ремонта блока Б-1“, потврђено је из КЕК-а.

Повезани чланци

Back to top button