Нападачу на српског дечака одређен једномесечни притвор, Старовић: Стефан потврдио да је у питању директан хитац

Основни суд у Урошевцу одредио је данас једномесечни притвор А. К., осумњиченом да је 6. јануара у Готовуши код Штрпца пуцао на српског дечака и младића и нанео им повреде.

Осумњиченом се ставља на терет тешко убиство у покушају, употреба опасног оружја или оруђа и изазивање опште опасности, преноси Репортери.

Судија за претходни поступак оценио је да постоји основана сумња да је окривљени „намерно покушао да лиши живота повређене“ на тај начин што је, када је аутомобилом стигао до улаза у село, приметио неке грађане на крају пута и са намером да их отера затрубио.

Пошто није могао даље, зауставио је аутомобил и после вербалне препирке извадио револвер, пуцао два пута и нанео им телесне повреде.

Суд је навео да је осумњичени користио оружје за које има дозволу.

Старовић: Стефан потврдио да је реч о директном хицу

Државни секретар у Министарству одбране Србије Немања Старовић изјавио је да су албански екстремисти, покушавајући да оправдају покушај убиства српског дечака и младића код Штрпца, измислили причу о рикошетираном метку.

Старовић је на Твитеру написао да је рањени дечак Стефан Стојановић потврдио да је пуцано директно на њега и његовог рођака.

„Покушавајући да оправдају хладнокрвни покушај убиства, албански екстремисти су измислили причу о рикошетираном метку. Косовска полиција* је сервирала причу мајци рањеног 11-годишњака ‘да је смири’, али је дечак касније потврдио да је реч о директном хицу“, навео је Старовић.

Поделио је линк са вешћу у којој је мајка рањеног Стефана рекла да је у њеног сина и његовог рођака намерно пуцано и да су имали среће што се све завршило само рањавањем.

(РТС)

Повезани чланци

Back to top button