Настављају се барикаде на северу Косова

Грађани са севера Косова провели су још једну ноћ на барикадама. Захтевају ослобађање Дејана Пантића и Немање Аџића које је током претходних дана ухапсила полиција.

Ухапшен је још један бивши косовски полицајац, Слађан Трајковић када се упутио у јужни део града како би купио лекове. Његова супруга Сузана каже да су јој у полицији рекли да је Салађан ухапшен због ратног злочина. Детаљи оптужбе против Трајковића биће познати данас каже адвокат Дејан Васић.

„Заказана је седница на којој ће се одређивати мере судског притвора. Успео са да Слађана посетим у приторској јединици у станици полиције у Приштини, понео сам му лекове и цигарете и видећемо које су то оптужбе и сумње које се њему стављају на терет“, рекао је Васић.

Дејан Васић, адвокаг – Фото: Ризница

Додатну нервозу међу Србима северно и јужно од Ибра изазвало је писање појединих албанских медија о наводној листи Срба који се терете за почињене ратне злочине над Албанцима током ратних сукоба 1999. године. Министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаљ Свечља негирао је да косовска полиција има спискове по којима хапси бивше полицајце.

Свечља је на свом Фејсбук налогу оценио да је реч о „кампањи дезинформација Београда“ како би се, тврди, оправдале „криминалне радње“.

КФОР је такође објавио да пажљиво прати ситуацију на северу Косова и Метохије.

Из међународне војне мисије на Косову наводе да имају способност и особља да омогући безбедно окружење и слободу кретања за све заједнице, на основу резолуције 1244 из 1999. године.

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button