Настављају се протести грађана у Звечану

Протести Срба због упада специјалних јединица косовске полиције у просторије општина Звечан, Зубин Поток и Лепосавић настављају се и данас на северу Косова и Метохије.

Дванаести је дан како су припадници такозваних косовских специјалних снага упали у општинске зграде на северу, а девети како грађани и запослени у општинској администрацији протестују захтевајући повлачење специјалаца, нових градоначелника и ослобађање двојице Срба ухапшених првог дана протеста у Звечану. Захтеви грађана односе се и на престанак цртања мета и процесурање Срба који се боре за људска и грађанска права која им, како наводе, ускраћује политика куртијеве владе у Приштини.

Улица у Звечану, фото: Ризница

Грађани Звечана и запослени у општинској администрацији и данас протестују у улици Краља Милутина која води према згради општнске управе. Они су се као и претходног дана потписали и евидентирали свој долазак на посао јер им је боравак у згради ускраћен. У главној градској улици је постављен и транпсарент на коме пише: Звечан је вечан.

Испред општине је знатно мањи број војника КФОР-а у односу на претходни дан, тек неколико, а сакупљена је и жилет жица са заштитне огради која са предње и бочних страна брани прилазе згради. Косовски специјалци се и даље налазе уз општинској згради, а испред ње је паркирано неколико блиндираних возила полиције.

(Ризница)

Повезани чланци

Back to top button