НАТО експерти у Албанији како би спречили сајбер нападе на ту земљу

НАТО тим стигао је у Албанију, а посета је уследила после разговора премијера Едија Раме с генералним секретаром Алијансе Јенсом Столтенбергом. НАТО-а експерте предводи заменик помоћника генералног секретара Џејмс Апатурај, разлог посете да се упознају са ситуaцијом на терену и Албанији пруже неопходну помоћ у спречавању будућих сајбер напада.

На конференцији за новинаре коју је одржао после састанка с министром одбране Ником Пелешијем, Џејмс Апатурај изјавио је да Албанија није сама и да има пуну подршку Алијансе.

Земље чланице НАТО-а, према речима Апатураја, подржале су Албанију и позитивно оцениле напоре земље у борби против сајбер напада.

Навео је да ће НАТО пружити помоћ на техничком нивоу, али и индивидуалном захваљујући многим компанијама.

„Мој тим и ја смо дошли овамо из више разлога, али први и главни разлог је да сагледамо ситуацију и да направимо координацију савезника и НАТО штаба у вези са сајбер нападом који се десио“, рекао је Апатурај, нагласивши да у тој борби Албанија није сама.

НАТО тим ће се у наредних неколико дана састати и са представницима Министарства спољних послова, Министарства унутрашњих послова, као и са представницима АНА.

Повезани чланци

Back to top button